TRANSPORT GRATUIT LA COMENZI DE PESTE 400 RON

Str. Complexului nr. 30, Valu lui Traian, Constanța

office@cramagabai.ro

Despre vinurile dobrogene am mai scris, iar un capitol din Ghidul „Constanta City Walking Guide” promovează în fiecare an câte un vin din zona cuprinsă între Dunăre și Marea Neagră. Mai mereu în discuțiile cu pasionații de vinuri revenea o întrebare la care nu prea aveam răspuns: de ce în Dobrogea nu există crame mici, boutique, care să transmită vinului acea poveste a pasiunii pentru vie, pe care apoi să o transfere sticlei care poate să devină un excelent instrument de promovare al acestei zone cu tradiție. Zilele trecute, am avut ocazia să întâlnesc o familie de pasionați care mi-au făcut o surpriză extraordinară spunându-mi, cu o oarecare teamă, că via lor este mică, doar 3 hectare însă vinul pe care îl produc are o poveste. Iar povestea a devenit și mai interesantă aflând că crama se află la câteva minute de oraș, pe colinele din Valul lui Traian putând să devină acel loc pe care mai ales turiștii străini îl caută: o vizită într-o cramă locală.

Și pentru că afară, vremea de primăvară nu era deloc prietenoasă, iar valurile mării parcă-și doreau să ajungă în vie, prietenii de la Crama Gabai au adus vinul pe malul mării, pentru o degustare la Pescăria lui Matei. Atmosfera caldă din interior, aburul ciorbei de pește și savoarea fructelor de mare au descrețit imediat frunțile celor prezenți. Pentru acest eveniment proprietarii împreună cu sommelierul cramei Gabai au prezentat două vinuri care au reușit să completeze excelent masa de pește: Riesling Italian și Pinot Noir Rose.

Despre vinuri nu o să vă spun decât că i-au ținut la masă pe cei prezenți până spre miezul nopții, cu povești despre vinuri, vie, pește și mare. A fost o seară reușită care a arătat încă odată că atunci când poveștile frumoase se adună sub același acoperiș chiar și frigul de afară dispare.